torsdag 24 juli 2008

Christer prideflaggar bussarna

Från och med idag och under hela EuroPride flaggar SL innerstadsbussarna med regnbågsflaggor. Christer fick fästa den första flaggan. Här rapporterar Svenska Dagbladet.

3 kommentarer:

A. Lavin sa...

Skall SL ägna sig åt ideologisk propaganda? (Och vem betalar för den?) Visserligen behöver SL visa "att alla är välkomna på deras bussar" (se här till exempel), men Pride deltagare är ju långt ifrån "alla". Annars är SL väl inte precis kännt för att hylla andra, speciellt de ideologiskt neutrala, evenemang eller minoritetsgrupper.

Catharina Elmsäter-Svärd sa...

Hej, ibland gäller det att fatta ett beslut. Om det inte hade flaggats så är det fel, och när det flaggas så är det fel....
Årets Pridefestival är ett stort europeiskt arrangemang, då är det inte fel tycker jag om SL väljer att uttrycka detta med flaggor.
Till festivalen är alla välkomna, oavsett om man själv är en HBT-person eller ej- det finns ngt för alla. Inte minst schlagerkvällen är något som brukar locka. Ska hela arrangemanget fungera för Stockholm är det dessutom bra att använda vår suveräna kollektivtrafik!

Anonym sa...

Det är helt sjukt att skattemedel används till dessa flaggor på bussarna. Är det bara ett uttryck att politikerna springer böglobbyns ärenden?