tisdag 19 augusti 2008

Att SSU:s kampanjeavdelning jobbar för högtryck...

... märks idag på DN Debatt. Tillsammans med barnläkaren Lars H Gustafsson driver sossarna Amir Daneshpip och Makan Amini s-märkt ideologisk propaganda. Jag är förvånad över att DN:s debattredaktion valt att inte skriva ut Daneshpips och Aminis partitillhörighet utan att de enbart benämner dem som personer som "startat ett uppror på internet mot de nya privatsjukhusen".

Här är länken till upproret. De har en egen blogg också. Och en facebook-grupp.

För den som delar det ideologiska motståndet mot att privata sjukhus får existera och vill skicka ett protestmail har Daneshpip och Amini skapat ett litet formulär som man bara kan fylla i direkt på hemsidan och skicka. Hittils har Filippa fått över 200 mail via formuläret berättar de också.

Jag delar givetvis inte oppositionens kritik mot att barnsjukhuset Martina öppnas. Alliansen i Stockholms läns landsting arbetar hårt för att skapa en förstklassig och tillgänglig barnsjukvård. Vi satsar stora resurser på både det akuta omhändertagandet och på vården av de kroniskt- och svårast sjuka barnen. Vår ambition är att den offentliga sjukvården ska hålla så hög klass och vara så tillgänglig att att ingen ska känna sig tvungen att söka sig till andra alternativ.

Barnsjukhuset Martina är ett privat initiativ. Det har inget avtal med lanstinget och att de tillåts driva sin verksamhet är helt i överenstämmelse med den gällande lagstiftningen. En lagstiftning som den förra s-regeringen hade kunna ändra under sin tolv år vid regeringsmakten om de hade velat.

Så länge vi i Stockholms läns landsting kan garantera alla våra invånare högklassig, tillgänglig och skattefinansierad vård ser jag inget problem med att andra aktörer driver verksamhet utanför vårt system. Det socialdemokratiska motståndet verkar bottna i gammal socialistisk ideologi snarare än hur den praktiska verkligheten ser ut.

4 kommentarer:

Daniel sa...

Det är bra att veta att åtminstånde en till förutom sjukhusägaren tycker att genetiskt friska barn inte ska beblanda sig med rullstolsbundna och annat defekt pack som försäkringsbolagen nerväderar.

Bo Jonsson sa...

men skriv ut din egen partitillhörighet, gissar att den inte är s, v eller mp...

Anonym sa...

Visst är det bra att privatisera nästan det mesta.Av egen erfarenhet i mångt och mycke så förstår man att varje enskild person är en inkomst och bör behandlas med största noggranhet samt se till att i möjligaste mån faktiskt återföra denne till arbete etc snarast, därmed kan ny patient tas om hand ny inkomst till kassa samt utveckling till företaget/sjukvården. Som egen är man rädd om sin plånbok vill se vinster och utveckling som kommer konsument/patient till godo.Men den privata sektorn gör ju inte någon skillnad på din eller någon annans plånbok och det kostar ju inte mer för oss vanliga dödliga heller. Att förändra som många uppenbarligen ville i valet vart tog den andan vägen?? Nu när förändring är på gång ja då vill man bara bakåt sträva.Våga för ändra ge det en chans utvärdera efter tid låt vår regering slutföra ,jobba fram nya spår i samhället det var väl ändpå meningen med regerings bytet om jag fattat saken rätt.Hur ska man kunna dömma ut något man aldrig prövat lika länge som det vi har idag? Vänd på steken allt var privat och skulle ändras till som det är idag undra hur vindarna hade blåst då...Kämpa på nu hela aliansen vi behöver förnya oss precis som i mycke annat. Man byter kläder skaffar ny frisyr byter bil lite ovan i början av förändring är vi alla men man växer in i det mesta med tiden och tycker det är rätt bra om det inte är alldeles uppåt väggarna, tycker det ska bli kul att bygga med er all inför nästa val.

Anonym sa...

Men Catharina Elmsäter-Svärd - vad i allvärlden har det med saken att göra, vad denne Amir och hans vän har för politisk tillhörighet. Och hur vet du den förresten?? Lite FAR-varning kanske....
Det obehagliga är att kunna ta del av grundarnas syn på försäkringsbolagens ovilja att försäkra sjuka barn (de som inte kan komma ifråga för vård på Martina) med att "En av sjukhusets delägare, tillika barnläkare, förklarade försäkringsbolagens ovilja att försäkra redan sjuka barn med hur dyrt det skulle bli att godta någon som ville försäkra en redan stulen båt!"
Och en sån vårdsyn applåderar du?!