torsdag 18 december 2008

Julgranar och politik

Sanna Rayman skriver i dagens Svenska Dagbladet om Fredriks jultal. Hon menar att statsministerns prat om brottslighet, trygghet och poliser borde tilltala "gammelmoderater" som väntat på att dessa frågor åter ska hamna i fokus. Som ett exempel på moderaternas förnyelse, och utveckling från det traditionella, nämner hon julpyntet i landstingshuset:

"Betydligt mer skräckinjagande är väl en rosa julgran i plast, vilket enligt ännu obekräftade uppgifter som nådde mig ryktesvägen häromdagen ska vara utseendet på den gran som moderaterna i landstinget har pyntat med i år."

Jag kan bekräfta att Sanna har rätt. Här i Stockholms läns landsting har moderaterna en rosa julgran som en del av juldekorationerna. Inte nog med det. Vi har också en mer traditionell gran. Och en hel del annat julpynt. Bilder finns här på bloggen och på Facebook.

Vad som är smakfull eller estetiskt tilltalande kan man nog diskutera i oändlighet, men hittils har vi enbart mötts av positiva rekationer på våra juldekorationer. Man skulle dessutom kunna se det som att landstingsmoderaternas graninnehav speglar nya moderaternas politik - fortfarande traditionella moderata värderingar i botten, men med en nyfikenhet och vilja att utvecklas och förnyas.

Enligt bekräftade uppgifter inhandlades den rosa granen förra året till stöd för bröstcancerforskningen. För att uppnå någon sorts jämlikhet hoppas vi nästa år på att kunna kompletera med en blå gran - till förmån för forskning kring prostatacancer.


Inga kommentarer: