fredag 12 december 2008

Kortare väntetider och bättre kökoll nästa år

Sanna Rayman skriver i dag på ledarplats i Svenska Dagbladet om att vårdköerna i Stockholms län minskar. Hon menar att det är "dags att rapportera en god nyhet" men menar också att Stockholms läns landsting står inför en tuff uppgift med att lösa tillgänglighetsproblemen.

Hon har rätt. Att vi förbättrar oss ytterligare, kapar köerna och rapporterar köstatus är förutsättningar för att vi ska kunna få ta del av regeringens kömiljard, som de presenterade närmare i går.

Tack vare en tydlig politik och högt ställda krav på körapportering ser vi redan att det går bra för Stockholms läns landsting i det avseendet. Inrapporteringen av köer och väntetider har ökat från under 30 procent (april 2006) till över 80 procent (april 2008).

Under 2009 måste vi sträva efter att bli ännu bättre, något jag är övertygad om att vi kommer att klara.

1 kommentar:

Anonym sa...

Med flera vård centraler så kan fler besök till sjuksystrar och läkare göras och det är bra.

Men ibland krävs experter, tex inom Ortopedi.
Varför; Vid sk idrottskador, liknande för icke idrottare bör man kunna träffa specialist snabbt, därför att senor och muskler krymper och blir svårlagade.
Jag var tvungen att tvinga husläkaren att skriva en remiss till specialist--operation var nödvändig, men nästan för sent--.

Specialister börjar idag nätverka med varandra och börjar skapa en egen uppdragsbas inom hela Norden. Bara delvis verka i Sverige.

Dessa specialister bör kartläggas och finnas på WEB, för sökning av patienter.

Viss avhopp från Sjukhus kan ses. Röntgen vid Hötorget är en enhet med fd. som behöver fler..