tisdag 13 januari 2009

Plats 18

Har nu varit på trevligt mingel hos Dagens Medicin. Många intressanta människor, ett bra föredrag om känslor ur ett historiskt perspektiv och dessutom trevligt att få ansikten på några av tidningens journalister som jag tidigare bara pratat med på telefon.

Av de 100 makthavarna inom vården rankades jag som nummer 18. De skriver:

"Den före detta hotellchefen lämnade riksdagen förra året för att ta över som finanslandstingsråd efter Chris Heister (m) som blev landshövding i Västerbotten. Catharina Elmsäter-Svärd har bidragit till att uppslitande strider inom landstingsmoderaterna i Stockholm fått ett slut och därmed höjt humöret i hela alliansen. Anses vara en bra chef med lagom håra nypor."

Visserligen alltid kul med listor. Om inte annat är det ett bra sätt att föra fokus till de frågor man vill lyfta. Dock tycker jag att det är viktigt att komma i håg att de som är, och bör vara, de verkliga makthavarna inom sjukvården är vårdpersonalen och patienterna. De är de som har kunskap om kompetens kring vad som behöver göras och därför är det otroligt viktigt att vi politiker är lyhörda för deras åsikter.

Inga kommentarer: