måndag 12 januari 2009

Städsektorn bryter lågkonjunkturen

Enligt Ekot i morse väntas branschen för hushållstjänster öka med över 60 procent i år. Det är mycket glädjande i dessa tider av lågkonjunktur när många andra branscher går tillbaka.

Sedan riksdagen beslutade om skattereduktion på dessa tjänster, är det många fler som har råd och det verkar nu ha blivit något som står högt på många människors prioriteringslista. Enlig en undersökning som Almega har gjort väljer många hushåll hellre bort semesterresor och nöjen än hushållstjänster, när ekonomin blir sämre.

Det är en intressant förändring som verkar ha skett i det svenska samhället under de senaste åren. Jag tror att många som inte ens tänkt tanken tidigare nu tycker att det är både bekvämt och lite lyxigt att betala för att slippa städa. Den uppfattningen om att det skulle vara lite fult att låta någon annan städa åt en försvinner mer och mer, vilket både leder till att fler människor får lättare att klara sin vardag, och att de personer som vill arbeta inom städbranschen får högre status, yrkesrespekt och mycket bättre möjligheter att driva sina verksamheter vitt.

Inga kommentarer: