tisdag 11 augusti 2009

Oppositionens semester slut - nu vill de jobba!

Allt fler kommer åter från sina sköna semesterdagar, i bästa fall lata sådana, väl rustade för att återgå i vardagen. Självklart hälsar jag mina kollegor i landstinget välkomna åter - pigga och raska - även oppositionens företrädare. Taggade är dom och tydligen har de även uppfattningen att hela landstingets ledning har haft semester och inget gjort - så nu krävs här handlingskraft!

Därför har oppositionen nu begärt ett extra landstingsfullmäktige, vilket blir den 25 augusti två veckor innan det ordinarie, för att diskutera frågan om sjukhusmaten. Frågan är så klart viktig. Men det verkar ha gått dom helt förbi att när rapporterna, som konsulter fick i uppdrag att skyndsamt ta fram till början av juli, kom så gav jag som ordförande i Landstingsstyrelsen uppdrag till landstingsdirektören att ta fram åtgärder m.a.a rapporterna.

Med detta som grund har vi i alliansen arbetat fram tillsammans med sommarbetande tjänstemän, ett underlag för beslut till ordinarie landstingsstyrelse den 18 augusti, som därefter i gängse ordning skulle ha hanterats av fullmäktige den 8 september. Men hellre då ett extra fullmäktige, för en halv miljon kronor och med kort förberedelsetid för ledamöterna, arbetssamma som de vill vara.....

Ibland undrar jag verkligen om oppositionen är ute efter resultat i matfrågan - att vi ger våra patienter en säker och välsmakande måltid när de vistas på våra sjukhus. Eller är det enbart fråga om att fånga människors engagemang i en fråga som många bryr sig om och fäkta runt för fullt.

Jag gillar innehållsrik paj - men inte en kastad politisk paj utan innehåll. Det tror jag även stockholmarna klarar sig utan.

1 kommentar:

Maria Hernborg sa...

Hej, jag läste precis denna vädjan, vad händer på den fronten?...Mvh Maria Hernborg

http://www.newsmill.se/node/46144