tisdag 1 juli 2008

1 juli - avstamp för mycket nytt....

Halvårsskiftet innebär nystart för mycket och ofta behövd semester för många, -men även att nya lagar träder i kraft. Inte är det lätt att hänga med för alla. Men något som knappast kan ha gått någon förbi är att en ny tandvårsreform träder i kraft.

Göran Persson (s), tidigare partiledare, svor valrörelse efter valrörelse om att människor inte ska avläsas klass efter deras leende där tänder syntes eller ej - och lovade ändring och ny reform. Inget hände, han mäktade inte med. Fredrik Reinfeldts regering, Alliansen, har efter denna korta tid infriat ett viktigt löfte. Äntligen kommer allt fler som tidigare har avstått tandläkarbesök att nu kunna ha bättre råd- oavsett inkomst eller s.k klass. För detta krävdes uppenbarligen en borgerlig regering med handlingskraft och känsla för det människor behöver.

Att förebygga tandhälsa är viktigt, och där kommer premien för unga och äldre att stimulera till fler besök med kortare intervaller. Även de som har behov av större ingrepp kommer att få ersättning för att klara av ekonomi i samband med tandläkarbesök. Ett välkommet förslag som nu idag också blir till verklighet!

" Ett leende förgyller vardagen och ett skratt förlänger livet"

Inga kommentarer: