onsdag 13 augusti 2008

Finns jättestora kalendrar - med mer tid!

Allt fler, liksom jag själv, har återvänt till jobbet efter semestern. Även om det har varit fantastiskt skönt att vara ledig ett tag, så är det inte så dumt att komma tillbaka till vardagen igen.

Har gjort några snabba reflektioner!
-Otroligt vad lugnt det är att åka bil in till Stockholm från Södertälje - inte så mycket köer alls. Men den glädjen lär nog försvinna nästa vecka. Tur att vi har en pålitlig kollektivtrafik med SL.
- Även om arbetsmarknaden inte är lika het längre så är det fortfarande fler som får jobb nu än med den förra regeringens politik. Det är bra för landstinget - som då får mer skatteintäkter att bekosta vår verksamhet med.
- Läste att många inte trivs på sina jobb. Det har tyvärr varit ett problem i för många år, vilket lett till att människor blir sjukskrivna istället för att faktiskt våga byta jobb. Det måste bli större rörlighet på arbetsmarknaden. Något för mina tidigare kollegor i riksdagen att jobba vidare med.

Men framförallt, den tidigare så tomma kalendern blir så snabbt fulltecknad. Nu gäller det att hitta den goda balansen mellan jobbet, familjen och fritiden. Det gäller att trivas i hela kedjan.
Därför är jag glad över mina goda medarbetare på jobbet, för mina köp av hushållsnära tjänster och att familjen och vänner ser mig som den jag är!

" Om du älskar livet så kasta inte bort tiden, för livet är gjort av tid" (Benjamin Franklin)

2 kommentarer:

Margit Urtegård sa...

Hej Catharina.

Tack för senast, det var kul att träffa dig på Gotland. Det var ju flera år sedan sist vi sågs. Jag har länkat till din blogg från min.

Min bloggadress är:
www.margiturtegard.blospot.com

Sköt om dig.

Kram
Margit

Margit Urtegård sa...

www.margiturtegard.blogspot.com
skall det vara.

//Margit