tisdag 18 november 2008

Ewa hjälper svenska företag till Irak

En välbekant röst på radion i morse. Frihandelsminister Ewa berättade i Ekot om varför hon nu befinner sig i Irak tillsammans med en grupp svenska företagare.

Hon säger att Irak är en gryende marknad som sannolikt kommer att öka snabbt nu när ett diktaturens tid är förbi. Och då är det viktigt att svenska företag är där tidigt för att etablera sig. Många av de delar som behöver stärkas i Irak, exempelvis elförsörjning, infrastruktur och telekom, är sådant som svenska företag är bra på och därför finns det nog goda förutsättningar för framtida affärssamarbeten.  

Ewa är duktig och driven när det gäller handelsfrågor. Dessutom har hon stort engagemang i mellanösternfrågor och Iraks demokratiutveckling. Ser fram emot att hon ska rapportera mer om resan på sin blogg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jag undrar bara kommer det finnas nån jobb där i framtiden för svenska folket? tex. De som kan prata arabiska ,kurdiska och turkmenska. som tolk eller nåt annat? Tacksam för svaret.

Mvh.W

Anonym sa...

Hej Ewa!

Är glad att ni kan hjälpa till nya företag och att det finns möjligheter till utveckling. Skulle gärna vilja veta mer angående vilka jobb som finns där i Irak. Själv har jag jobbat inom industri på ABB Transformatorer inom El branchen som Avdelningschef. Tacksam för svar!

MVH Y

Anonym sa...

Hej Ewa
jag är en civilingenjör inom byggbranchen som har studerat komplettering här i Sverige.
Kan du snälla ge mej tips hur man kan få ett jobb inom byggsektoren hos ett svenskt företag i Irak?
Jag är irakier som har bott i Sverige i två år nu..tack

sara azizi sa...

hej Ewa jag är sjuksköterska. jobbat här snart i 12 år på ks. vill hitta ett jobb i erbil. helst ska vara det med svenskar vad kan jag göra hur ska jag gå till vägar föratt hita ett jobb där.kan två kurdiska dilekter svenska
Tacksam för svaret.

sara azizi

Anonym sa...

Hej
Jag är undersköterska och önskar jobba på en svensk företag i Irak.Jag talar svenska,kurdiska, arabiska.
M.V.H
G